Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nezakonite prestopnike meje prijeli tudi v Trnju in Brestanici

Objavljeno: Petek, 08.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
begunci, arhiv PO

Fotografija je simbolična.

Kot poročajo iz PU Novo mesto, so policisti na območju krajev Grabrovec, Trnje, Brestanica in na avtocesti pri Trebnjem izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Maroka, štirimi državljani Afganistana, državljanom Tunizije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Prometna nesreča na relaciji Tržišče-Sevnica

V petek ob 13.16 so posredovali gasilci PGD Sevnica na relaciji regionalne ceste Tržišče-Sevnica, kjer je prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč poškodovanim, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in preprečili iztekanje motornih tekočin v obcestni jašek. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi prepeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile pristojne služb

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 285 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam