Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neznanec iz trgovine v Cerkljah ob Krki ukradel denar

Objavljeno: Petek, 07.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vlom-tatvina

Fotografija je simbolična.

V Cerkljah ob Krki je v noči na 6. 5. nekdo skozi vrata vlomil v prostore prodajalne in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Švicarka preko meje tihotapila Sirijko

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v vozilu na zadnjem sedežu odkrili državljanko Sirije, ki se je skrita pod odejo poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 34-letni državljanki Švice so zaradi kršitev določil Zakona o tujcih izdali plačilni nalog, državljanko Sirije pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 185 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in poskusov izmika mejni kontroli.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam