Časopis za pokrajino Posavje
22.07.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občanka Vidma pogreša inzulinsko črpalko; kronika

Objavljeno: Ponedeljek, 04.02.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Občanka Krškega, natančneje Vidma, nam je je sporočila, da je včeraj popoldne pred stanovanjskim blokom na Cankarjevi ulici  izgubila aparat za merjenje krvnega sladkorja. Danes zjutraj je njen sin v travi pred blokom sicer našel odvrženo prazno futrolo, a brez aparata: "Ta aparat je povezan z mojo inzulinsko črpalko," pravi občanka Branka, "in mi sproti vnaša vanjo meritve krvnega sladkorja, kar mi omogoča boljšo urejenost sladkorne bolezni."

Aparat je podoben USB ključku, kar je najditelja najbrž zavedlo, da si ga je prisvojil. A si žal, ali na srečo, z njim ne bo veliko pomagal, zato ga občanka prosi, da ji aparat vrne. Lahko ga odloži v poštni nabiralnik na Cankarjevi ulici 3, na ime Hotko-Bjegović.

Pridržali vinjeno voznico

Policija

simbolna fotografija, arhiv PO

Krški policisti so 3. 2. okoli 5.30 med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,74 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo seznanili pristojno sodišče.

Sredi dneva skozi naselje prehitro in vinjen

Policisti PP Brežice so 3. 2. okoli 12. ure izvajali meritve hitrosti v naselju Spodnja Pohanca, kjer je največja dovoljena hitrost 50 km/h. Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 70 km/h in mu  zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka  je imel 0,60 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje  in  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog v višini 250 evrov in izrekli stransko sankcijo treh kazenskih točk. O vožnji pod vplivom alkohola bodo seznanili sodišče.

Zasegli prepovedane tablete

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so 3. 2. med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo pri treh državljanih Srbije našli in zasegli 409 tablet, ki so na seznamu prepovedanih drog. Zoper tujce so uvedli hitri postopek, jim izdali odločbo o prekršku in izrekli globo.
« Nazaj na seznam