Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Objestna vožnja motorista

Objavljeno: Petek, 07.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Ogenj fire-2777580_1920pixabay.com

Simbolna slika

V večernih urah so bili policisti PP Sevnica obveščeni o objestni vožnji motorista v Sevnici. 26-letnega motorista so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,36 miligrama alkohola. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški gasilci dvakrat gasili v romskem naselju

Včeraj, 6. 6., so nekaj pred 20. uro krški poklicni gasilci v Kerinovem Grmu pogasili goreč odpadni material. V romsko naselje so bili še enkrat napoteni, in sicer malo pred polnočjo, ko so morali na odlagališču pogasiti nevozno osebno vozilo.

Nezakonito preko meje

Policisti PMP Dobova so med opravljanjem mejne kontrole in pregledom tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli dva državljana Alžirije in štiri državljane Irana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

OBVESTILA

Zapora ceste med Veliko in Malo Dolino

HPG Brežice obvešča o podaljšanju popolne zapore ceste Velika Dolina-Mala Dolina, in sicer od priključka Velika Dolina-Brezje-Ponikve do priključka Velika Dolina-center I. Zapora se zaradi izgradnje pločnika podaljšuje do 16. 6., obvoz pa bo urejen po lokalni cesti V. Dolina-Brezje-Ponikve ter javni poti Velika Dolina-center I.

Obsežnejša elektrodela v brežiški in krški občini

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. junija, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • TP Curnovec, Silovec, Sveti Janez, Okljukova Gora, Volčje, Sromlje in Sromlje vas med 8:00 in 11:00,
  • TP Jurovec in Dečna sela trgovina med 9:30 in 11:00,
  • TP Gora-izvod Dunaj med 8:00 in 12:00,
  • TP Mladje, Dol, Bočje gaj, Brlog, Hrastek, Brezje Gorjanci, Planina Gorjanci in Gradec Gorjanci med 8:00 in 13:00 ter
  • TP Šutna in Šutenski vrh med 8:00 in 9:30. 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte