Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Oglobili 30-letnika, ki je žalil policiste; še naprej pester migrantski promet

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (3)

Fotografija je simbolična.

Sevniški policisti so nekaj po polnoči zaradi nedostojnega vedenja do policista napisali plačilni nalog 30-letniku, ker je med obravnavo prijave kršitve javnega reda in miru žalil policiste.

Mejne zadeve in tujce

V zadnjih 24 urah so policisti obravnavali 205 oseb, ki so na nedovoljen način prestopile notranjo mejo Republike Slovenije. Razen devetih (državljani Turčije in Irana), ki so jih prijeli metliški policisti v Rakovcu, so vse ostale obravnavali na območju Posavja.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na območju Brežic ustavili 56-letnega taksista iz Hrvaške, ki je v avtu peljal štiri državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje. Taksista so oglobili, štiri tujce pa so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti, med Gričem in Drnovim, nekaj po deveti zvečer ustavili polno naložen osebni avtomobil francoskih tablic. Takoj po zaustavitvi je voznik pobegnil, v avtu pa pustil devet oseb (iz Iraka, Sirije in Palestine), ki niso izpolnjevale pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Voznika še iščejo, z ostalimi pa postopek še ni zaključen.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»