Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Opit voznik sekal ovinek in trčil v drugo vozilo

Objavljeno: Ponedeljek, 16.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
13.  3.  nekaj pred 15. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Studencem in Roviščem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v ovinku zapeljal naravnost in trčil v avtomobil 57-letnega voznika, ki je pripeljal iz  nasprotne  smeri. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,73 mg alkohola.

Kršiteljico pridržali

Policiste  PP  Krško  so 13. 3. poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj  bi  v  zasebnem  prostoru  ženska  kršila  javni  red in mir. 52-letna kršiteljica,  ki je bila pod vplivom alkohola in je s kričanjem vznemirjala družinske  člane,  se  tudi  po  prihodu policistov ni pomirila, zato so ji odvzeli  prostost  in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ji izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V noči na 14. 3. je na območju Črešnjic nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomi. Na  delovišču  na  Senovem  je  med 13. 3. in 14. 3. neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 160 litrov goriva.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PU  Novo  mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med  13.  3.  in  16.  3.  na območju Čateža ob Savi in Prilip izsledili in prijeli  pet  državljanov  Afganistana, državljana  Maroka  in  državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.Helikopterski prevoz novorojenčka v Ljubljano

V nedeljo je nekaj po 9.30 helikopter Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana iz brežiške porodnišnice v inkubatorju prepeljal novorojenca v UKC Ljubljana.

Elektrodela v brežiški občini

daljnovod-zadovinek (4)
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 16. 3., med 8:30 in 11:30, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP BUKOŠEK CERJAK-izvod ČEPIN – PAPAC ter med 8:00 in 11:00 na območju transformatorske postaje TP RAJEC 2-izvod SMER MOKRICE.

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte