Časopis za pokrajino Posavje
5.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Opit za volanom in brez izpita

Objavljeno: Ponedeljek, 24.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so med kontrolo prometa v okolici Brežic v noči na 22. 2. ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,02 miligrama alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

22. 2. okoli 19.30 so sevniški policisti v Sevnici ustavili večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, ki se je prevažal s kros motorjem. 27-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,31 miligrama alkohola, so motor zasegli in zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

21. 2. okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov na cesti med Šentjanžem in Krmeljem. Sevniški policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 37-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 46-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligrama alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Na mejni prehod pod vplivom prepovedanih drog

V noči na 22. 2. je na mejni prehod Slovenska vas na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Kranja. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri kršitelju opravili test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. 28-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli. Odredili so mu tudi strokovni pregled, vendar je opravljanje pregleda odklonil. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Občan na Rožnem naletel na mino in naboje

23. 2. je okoli 12.30 občan pri kraju Rožno našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske so odstranili in do uničenja uskladiščili minometno mino kalibra 81 milimetrov in sedem nabojev pehotnega streliva iz druge svetovne vojne.

Elektrodela 24. februarja na Bohorju in nad videmsko šolo

Daljnovod-01A

simbolna slika

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 24. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • med 8:00 in 13:00 TP Brezje, Presladol, Zakov, Bohor, Prižev dol, Likov vrh, Košeni vrh, Bohor Dobrava, Bohor Jablance, Brezje vas, Vajerji, Vrhe Bohor in
  • med 8:00 in 12:00 TP nova šola Videm - izvodi Kajuhova ulica levo, Lapajnetova in Trdinova ulica.
« Nazaj na seznam