Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Opita in brez vozniškega dovoljenja za volanom

Objavljeno: Ponedeljek, 27.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Simbolična slika; foto arhiv PO

Policisti PP Krško so 26. 3. nekaj po 15. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

26. 3. okoli 17. ure so brežiški policisti na območju Boršta ustavili voznika osebnega avtomobila Volswagen passat. 37-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 34 državljanov Maroka, 27 državljanov Pakistana, 22 državljanov Rusije, 17 državljanov Indije, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, devet državljanov Alžirije, devet državljanov Kube, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Konga, štiri državljane Afganistana, dva državljana Turčije, dva državljana Šrilanke, državljana Iraka in državljana Palestine in na območju PP Sevnica štiri državljane Rusije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»