Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Opozorilo: zloraba gluhih in naglušnih oseb

Objavljeno: Torek, 09.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Iz Zveze gluhih in naglušnih Slovenije smo prejeli obvestilo, da se po različnih krajih Slovenije pojavljajo posamezniki, ki se pretvarjajo, da so gluhi ali naglušni ter da zbirajo sredstva zase ali za organizacije gluhih in naglušnih v Sloveniji.

»Izjavljamo, da Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ter vsa njena društva nimajo nič s tem ter da gre za morebitne zlorabe. Naše organizacije se ne poslužujejo tovrstnih oblik zbiranja sredstev, saj predstavljajo kršitev slovenske zakonodaje. Vse vljudno naprošamo, da v kolikor vidijo kogar koli, ki bi na takšen ali podoben način zbiral sredstva za gluhe ali naglušne oz. za organizacije gluhih in naglušnih, da le to nemudoma sporočijo policiji,« so sporočili.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je skupaj s svojimi 13 društvi po vsej Sloveniji reprezentativna invalidska organizacija za osebe z okvaro sluha in sicer za gluhe, naglušne, osebe s polževim vsadkom in osebe z gluhoslepoto. »Zato,« so še zapisali, »vljudno prosimo vse, da za dosego svojih interesov, okoriščenja ali zavajanja ne zlorabljajo invalidnosti.«

Vir: Zveza gluhih in naglušnih Slovenije
« Nazaj na seznam