Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Padec kolesarke na Gori

Objavljeno: Sobota, 25.05.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Bicycle-Path-Traffic-Transportation-Autumn-Bike-Dr-5168

Simbolna slika

24. 5. je nekaj pred 12. uro v naselju Gora občanka padla s kolesom in se pri tem poškodovala. Posredovali so reševalci NMP Krško, ki so kolesarko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v brežiški urgentni center.

Vozilo pristalo na strehi

V petek zjutraj, ob 5.46, se je na cestnem odseku med HE Blanco in Arto, občina Sevnica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Poškodovana je ena oseba. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovani osebi, preprečili iztekanje motornih tekočin, s tehničnim posegom postavili avtomobil na kolesa in ga izvlekli na cestišče. Reševalci NMP Sevnica so osebo na kraju pregledali in napotili v domačo oskrbo.

V Krškem ulični festival piva - zapora ceste

Center za podjetništvo in turizem Krško danes, 25. 5., v starem mestnem jedru Krško prireja festival piva. V ta namen bo vzpostavljena popolna zapora cest na tamkajšnjih odsekih cest CKŽ in Gasilska ulica. Zapora bo trajala od 25. do 26. 5., od 6. do 6. ure zjutraj. Obvoz ni predviden.

Dvomesečna zapora med Lončarjevem Dolom in Blanco

Komunala Sevnica obvešča, da bo od  25.5. do 15.7. vzpostavljena začasna popolna zapora na lokalni cesti Lončarjev Dol-Žigarski Vrh-Čanje-Blanca, in sicer od km 0+850 do km 1+370, v skupni dolžini 520 m, vsak dan med 7. in 19. uro, zaradi sanacija cestišča in širitve, nepreglednega zavoja.

 
« Nazaj na seznam