Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Padec s strehe; močan veter v Rigoncah 'reziral' strehe

Objavljeno: Torek, 02.07.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
reševalno vozilo (7)

simbolična slika

1. julija je ob 10.40 na Kumrovški cesti na Bizeljskem prišlo do padca izvajalca del s strehe objekta. Reševalci NMP Brežice so poškodovanega na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v brežiški urgentni center.

Močan veter na Brežiškem razkrival strehe

Popoldan je del občine Brežice zajelo neurje z močnim vetrom. Na Bizeljskem je tako na streho stanovanjske hiše padlo drevo in poškodovalo ostrešje. Bizeljski prostovoljni gasilci so drevo odstranili in zasilno pokrili streho s folijo, medtem ko je v naselju Rigonce močan veter delno razkril in poškodoval strehe kar na petih objektih. Ob 20.17 so gasilci PGD Gabrje v Ulici 15. aprila v Dobovi iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali okoli pet kubičnih metrov meteorne vode.

Strela zanetila požar na gospodarskem poslopju

1. 7. je okoli 13.40 v naselju Pavla vas zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci PGD Tržišče, Sevnica, Šentjanž in Krmelj, ki so požar omejili in pogasili. Ogenj je uničil deset kvadratnih metrov ostrešja.

Vlom v brežiško prodajalno

Med 30. 6. in 1. 7. je v Brežicah neznanec skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 900 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Spodnji Stari Grad, Mihalovec, Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Slovenska vas) izsledili in prijeli 25 državljanov Afganistana, 17 državljanov Sirije, 12 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Egipta, po dva državljana Sudana, Armenije, Somalije in Pakistana in po enega državljana Maroka, Alžirije, Palestine in Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam
»