Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pešec izven prehoda izzval nesrečo

Objavljeno: Sreda, 13.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
12. novembra se je nekaj  po  15.  uri  pripetila prometna nesreča v Krškem, kjer naj bi voznik  osebnega  avtomobila  trčil v pešca. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren pešec, ki je nepravilno prečkal cesto izven  prehoda za pešce. Lažje poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Romunije na vstop v Slovenijo pripeljal osebne avtomobile, v enem izmed vozil našli skritega državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Elektrodela 13. novembra

daljnovod-zadovinek (4)
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 13. novembra, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • za področje nadzorništva Krško mesto: na območju transformatorske postaje Kostanjevica zdravstveni dom, izvod nad cesto desno med 8:00 in 12.00 uro;
  • za področje nadzorništva Brežice: na območju transformatorske postaje Mokrice grad med 8:00 in 10:30 uro in na območju transformatorske postaje Perišče  med 11:00 in 13:30 uro;
  • za področje nadzorništva Sevnica pa na območju transformatorskih postaj Laše, Mrzla Planina in Zalog med 8:30 in 14:15 uro.
Povozil pešca

V torek popoldne je na Cesti krških žrtev v  Krškem voznik osebnega vozila povozil pešca. Reševalci NMP Krško so pešca oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.
« Nazaj na seznam