Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pestro ilegalno dogajanje v obmejnih krajih

Objavljeno: Torek, 08.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
begunci, arhiv PO

Fotografija je simbolična.

Vodnik službenega psa je v petek, nekaj po enajsti dopoldne, pri Šutni odkril in prijel 39 državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana.

V soboto dopoldne so policisti na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet v Dobovi pri mejni kontroli vlaka, ki je potoval proti Hrvaški, zalotili državljana Irana, za katerega so ugotovili, da so ga slovenski policisti že trikrat obravnavali zaradi nezakonitega prehoda državne meje. V Slovenijo naj bi vstopil izven mejnih prehodov nekje na Primorskem.

Zvečer so policisti pri Mokricah ustavili kombinirano vozilo nemških tablic, v katerem je bilo sedem državljanov Irana, ki sta jih vozila dva državljana Bolgarije.

V nedeljo zjutraj so nad Ponikvami brežiški policisti prijeli dva državljana Pakistana.

Odkrili ukraden motor

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so popoldne kontrolirali kombinirano vozilo – kombi avto vleka, ki je imelo naloženo motorno kolo Kawasaki KXF 250. Motor je želel 22-letni državljan Hrvaške peljati na Hrvaško. Policisti so pri preverjanju ugotovili, da je bil motor pred tremi leti ukraden v Belgiji. Motor naj bi sicer kupil pri podjetju v Sloveniji. Zasegli so ga, okoliščine pa še preverjajo.

Gasilci nadaljujejo s prekrivanjem streh

V ponedeljek, 7. 9., so nekaj pred šesto uro zvečer gasilci PGD Loka v Loki pri Zidanem Mostu pokrili streho na objektu, ki je bila poškodovanem v neurju.

"Demoliranje" sršenjih gnezd

Tudi v ponedeljkovem večeru so gasilci odstranjevali sršenja gnezda z objektov, in sicer so ga gasilci PGD Obrežje okoli 18. ure odstranili s strehe hiše v Arnovem selu in uro kasneje z nadstreška mrliške vežice na Bizejskem, gasilci PGE Krško pa iz dimnika stanovanjskega objekta v Anovcu.

OBVESTILA

Elektrodela v Stolovniku in Arnovem selu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 8. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Stolovnik-izvod proti Brestanici, in sicer med 8:30 in 14:00 ter na območju  transformatorske postaje Arnovo selo med 8:00 in 13:00.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 
« Nazaj na seznam