Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan 47-letnik vijugal po avtocesti

Objavljeno: Ponedeljek, 05.10.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (2)

Fotografija je simbolična.

4. 10. popoldne so bili obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti med Brežicami in Krškim vijugal po vozišču, vozil s hitrostjo okoli 60 km/h in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, nevarnega voznika izsledili in ustavili.

Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V petek 'počilo' v Gornjem Lenartu

Brežiški policisti so bili 2. 10. ob 8.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 82-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzel prednost 23-letni voznici. Reševalci so lažje poškodovanega voznika, voznico in potnika iz njenega vozila oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Na Prilipah prijeli 17 Pakistancev

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 2. 10. in 5. 10. na območju Prilip (PP Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Pakistana. Tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vir: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam