Časopis za pokrajino Posavje
7.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan motorist v Sevnici trčil v ograjo ob stanovanjski hiši

Objavljeno: Ponedeljek, 29.07.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Policijski avto (2)
Sevniški policisti so bili v noči na 28. 7. obveščeni o padcu motorista v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik pri vožnji s kros motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Lažje poškodovanega motorista, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligrama alkohola (3 g/kg), so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijanega voznika, ki je kršil javni red in mir, pridržali

Brežiški policisti so v noči na 28. 7. med kontrolo prometa v Krški vasi ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval odredbe policistov o prepovedi nadaljnje vožnje. Očitno pijan voznik je na kraju postopka kršil javni red in mir, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sprovajalec prevažal pet državljanov Pakistana in Bangladeša

Brežiški policisti so v noči na 27. 7. v Brežicah ustavljali voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Kršitelj znakov
policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga izsledili na enem izmed parkirnih prostorov v Brežicah. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik v avtomobilu prevaža štiri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 26. 7. in 29. 7. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gorjancev, Drenovca, Slovenske vasi, Miličev, Miklarjev, Kapel, Sečjega Sela in Metlike izsledili in prijeli 104 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 50 državljani Bangladeša, 39 državljani Pakistana, desetimi državljani Irana, dvema državljanoma Turčije in po enim državljanom Poljske, Nemčije in Albanije še niso zaključeni.

Vlom na Mrtvicah

Med 22. 7. in 27. 7. je na Mrtvicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore ter našel in odtujil 50 evrov ter zlat nakit.

Ostali dogodki minulega vikenda

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 760 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli vozila dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 40-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, povzročitve lahke telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam