Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan nadlegoval svojce in udaril policistko

Objavljeno: Ponedeljek, 31.12.2018    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Brežiške policiste so 30. 12. zvečer poklicali na pomoč iz okolice Brežic, kjer naj bi pijan moški nadlegoval in žalil družinske člane ter jih pozival k pretepu. Ob prihodov policistov na kraj se moški ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega odredili pridržanje. 45-letni moški je med postopkom udaril policistko in ji grozil, da jo bo ubil. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in mu zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Tujce prijeli tudi na območju Mihalovca, Velikega Obreža in Brežic

Policisti PU Novo mesto so med 28. 12. in 31. 12. med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini krajev Preloka, Mihalovec, Zilje, Veliki Obrež in Brežice izsledili in prijeli 25 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 15 tujcev, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Maroka, Sirije, Libanona, Iraka, Sudana, Jemna, Eritreje in Egipta so predali hrvaškim varnostnim organom, policijski postopki z desetimi tujci pa še niso zaključeni.

Z vlomom lastnika oškodovali za 10 tisoč evrov

V kraju Apnenik pri Boštanju je med 27. 12. in 28. 12. nekdo vlomil v počitniško hišo in dva gospodarska objekta. Odtujil je dva vrtna traktorja, motokultivator, kosilnico, dve motorni žagi in električno ročno orodje. Lastnika ocenjujeta škodo na okoli 10.000 evrov.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 162 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 577 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 40-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, goljufij, vlomov in tatvin. Zaščitili so žrtve in trem nasilnežem izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi nasilja v družini. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Popolna zapora ceste zaradi silvestrovanja v Sevnici

CGP d.d. Novo mesto obvešča o popolni zapori ceste Breg–Sevnica–Brestanica (km 7,357–7,530) danes, dne 31. 12. 2018, od 16.00 do 1. 1. 2019 do 6.00 zaradi Silvestrovanja na prostem v Sevnici.
« Nazaj na seznam
»