Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan pacient ponoči razgrajal po brežiški bolnišnici

Objavljeno: Sobota, 29.05.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
bolninica-brezice

SB Brežice (foto: arhiv PO)

Brežiške policiste so v noči s petka na soboto dvakrat klicali v Splošno bolnišnico Brežice zaradi pijanega pacienta, ki je razgrajal ter ob nudenju zdravniške pomoči odrival in žalil zdravstveno osebje. Ob prvem prihodu je lepa beseda mesto našla in se je pomiril, zato so ga policisti opozorili.

Po njihovem odhodu pa je s kršitvijo nadaljeval, z vpitjem zbudil cel oddelek, zato so ga vklenili in odpeljali na počitek na policijsko postajo. Zraven bo dobil še dva plačilna naloga: zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanja policistovega ukaza, da naj s kršitvijo preneha.

Vlom v velikodolinsko župnišče

Zjutraj so v župnišču na Veliki Dolini ugotovili, da so jim neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so neznanci odnesli okoli dvesto evrov denarja ter naredili še dodatnih dvesto evrov škode na vratih.

Odpeljali so ga v zapor

Krški policisti so zvečer v mestu izsledili 36-letnika, za katerim je bilo razpisano iskanje, ker bi moral na prestajanje kazni zapora zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Predali so ga pravosodnim policistom novomeških zaporov.

Na Obrežju zasegli avtodom

Na mejni prehod za mednarodni promet Obrežje se je zvečer na izstop iz države z avtodomom pripeljal 51-letni državljan Hrvaške. V postopku mejne kontrole so policisti ugotovili, da uporablja ponarejeno romunsko vozniško dovoljenje. Avtodom italijanskih registrskih tablic so mu zasegli in ga kazensko ovadili zaradi ponarejene listine, hkrati pa uvedli še postopek o prekršku, ker je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nesreči umrl jadralni padalec

V petek, okoli pete ure popoldne, je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Nekaj po 17. uri so policisti na
številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz vzletišča padel z velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po
vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga v dolino prepeljali s helikopterjem.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam