Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan vijugal po avtocesti

Objavljeno: Ponedeljek, 27.06.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (1)

Fotografija je simbolična.

25. 6. so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Obrežju vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in izločili iz prometa. 

Med postopkom so ugotovili, da gre za 39-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Globokem na območju Brežic je v noči na 24. 6. nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Odtujil je vhodna vrata in električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V kraju Hrastek na območju PP Krško je med 11. 6. in 25. 6. nekdo vlomil v klet zidanice in odtujil kompresor, kosilnico, kuhalno ploščo in orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V Krškem je v noči na 26. 6. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli pet državljanov Iraka in v Semiču sedem državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini