Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan vijugal po cesti

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
alkotest-PU novo mesto (1)

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so bili okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču. Kršitelja so izsledili in ustavili v Krškem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 74-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,4 g/kg), so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tudi 47-letnica napihala

Okoli 19. ure so policisti PP Krško med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letna kršiteljica vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,62 miligramov alkohola (1,29 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Voznici so zasegli tudi šest parov nove obutve, ki jo je prevažala v vozilu in ni znala pojasniti izvora ter pri sebi ni imela računov. Policisti okoliščine še preiskujejo, saj sumijo, da gre za odtujene predmete.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Na podvozju vozila so odkrili državljana Irana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Okoli 21. ure je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so pri pregledu tovornega dela našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so jih hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gorenji Radenci, Dalnje Njive, Srednji Radenci (PP Črnomelj), Čatež ob Savi, Ribnica (PP Brežice) in Slinovce (PP Krško) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Maroka, devetimi državljani Afganistana in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam