Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan voznik kar na cesti zaspal v avtomobilu

Objavljeno: Četrtek, 03.01.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Brežiški policisti so bili 31. 12. okoli 6. ure obveščeni, da je na Črešnjicah pri Cerkljah na vozišču avtomobil, ki ovira promet. Policisti so na kraju v vozilu izsledili 30-letnega voznika, ki je spal v vozilu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na silvestrovo ujeli tri ilegalne prestopnike meje

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 31. 12. nekaj po 22. uri v Dobovi izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Dva tujca, ki sta se izrekla za državljana Maroka, in tujca, ki se je izrekel za državljana Tunizije, so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 121 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 492 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 38-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam
»