Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijan zapeljal v klopi in koše za smeti, nato odpeljal

Objavljeno: Ponedeljek, 24.01.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreca-betonski zid-pge krsko

Fotografija je simbolična.

V petek zvečer so policisti obvestili o vozniku, ki se je pri mladinskem centru v Krškem zaletel v klopi, koše za smeti in ograjo, nato pa s kraja s poškodovanim vozilom odpeljal. Vozilo je opazila patrulja vodnikov službenih psov v Brežicah dobre pol ure po dogodku. Ko so vozilo ustavili, so ugotovili, da je 41-letni voznik pijan – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker gre za tujega državljana, so ga pridržali in naslednji dan zjutraj privedli pred sodnika.

Policisti posredovali na Gazicah

Brežiški policisti so v noči s sobote na nedeljo zaradi prijave kršenja javnega reda in miru posredovali na Gazicah. V pridržanje so odpeljali 19-letnega domačina, ki je pijan kršil javni red in mir ter se kljub opozorilom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvami. Napisali mu bodo tudi plačilni nalog.

Ustavili voznika brez vozniške

Prometni policisti so v Cerkljah ob Krki v nedeljo dopoldne ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

17-letnik trčil v ograjo ob cesti

V nedeljo zvečer so policisti v Krškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 17-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v jekleno drsno ograjo ob cesti. V postopku so ugotovili, da sicer ni vozil pod vplivom alkohola, je pa vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so v Mihalovcu v soboto popoldne prijeli dva državljana Pakistana, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Vlom na Veliki Dolini

V soboto dopoldne so poklicali policiste na Veliko Dolino, kjer so ugotovili, da so jim neznanci v zadnjem mesecu dni vlomili v vikend hišo. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da so storilci s silo premagali vhodna vrata in pregledali prostore notranjosti. Pogrešajo motorno žago Husqvarna, tri desetlitrske posode z gorivom in zaboj piva. Povzročili so za okoli sto evrov škode.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»