Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pijanemu traktoristu 'pobegnila' balirka

Objavljeno: Ponedeljek, 03.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
117154553_649336445688994_3629472323987791679_o
V noči na 2. 8. se je zgodila prometna nesreča v Spodnji Pohanci. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik na cesti ustavil kmetijski traktor s traktorskim priključkom balirko in izstopil iz vozila. Ker traktorja ni ustrezno zavaroval, se je ta pričel premikati vzvratno, zapeljal je izven vozišča, vanj pa je trčil voznik osebnega avtomobila.

Policisti so ugotovili, da je 51-letni voznik traktorja vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligrama alkohola. Zaradi opravljanja gospodarske vožnje v nočnem času in drugih kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola trčil v razsvetljavo

Brežiški policisti so bili 2. 8. nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči v Novi vasi pri Mokricah. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčil v cestno razsvetljavo, jo podrl in nadaljeval z vožnjo. 75-letnega voznika so policisti izsledili in med postopkom ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,19 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Padla z lestve in pristala v UKC Maribor

Brežiški policisti so bili 1. 8. dopoldne obveščeni o nesreči pri delu v Slogonskem. Opravili so ogled in ugotovili, da se je 50-letna ženska po lestvi vzpenjala v drugo nadstropje v skednju. Pri vzpenjanju se je lestev spodmaknila, ženska pa je padla na tla in si poškodovala glavo. Oskrbeli so jo reševalci, kasneje pa je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Maribor. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 31. 7. in 3. 8. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Mihovega (PP Šentjernej) in Brežic izsledili in prijeli 52 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto, foto: PGE Krško
« Nazaj na seznam