Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po avtocesti več kot 200 km/h

Objavljeno: Četrtek, 21.05.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
19.5.2020
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 19. 5. na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 194 km/h.

Kršitelj je v močnem nalivu po delu avtoceste na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo, kjer sta le dva prometna pasova, z obeh strani pa je betonska ograja, prehiteval druga vozila in peljal tudi s hitrostjo, višjo od 210 km/h. Policisti so kršitelja ustavili in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi pet kazenskih točk.
19.5.2020 merjenje


Foto: PPP Novo mesto

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in požara.

Sevniški gasilci spet dezinficirali javne površine

V četrtek dopoldne so gasilci PGD Sevnica opravili dezinfekcijo javnih površin na območju Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca in TDU Loka ter ZD Sevnica na površini približno 6500 kvadratnih metrov.
 
V Jablanici zagorela kuhinjska napa
 
Nekaj pred 14. uro je v kraju Jablanica, občina Sevnica, zagorela kuhinjska napa v kuhinji stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Sevnica in PGD Boštanj, ki so opravili tudi pregled kuhinje s termovizijsko kamero.
 
« Nazaj na seznam