Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po avtocesti vozila kar 211 km/h in prehitevala po desni

Objavljeno: Petek, 02.08.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
meritev hitrosti (2)
Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti, med Dobruško vasjo in Obrežjem, obravnavali 29-letnega slovenskega državljana. Voznik je z vozilom znamke BMW vozil s hitrostjo 211 km/h, kar so ugotovili z uporabo radarskega sistema Provida, vgrajenega v civilno vozilo policije. Kršitelj je storil še več drugih prekrškov, druga vozila je prehiteval po desni strani, smeri vožnje ni nakazal s smernikom in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 1560 evrov.

Na istem cestnem odseku so obravnavali tudi 23-letnega državljana Švice, ki je z vozilom znamke Mini Cooper prav tako vozil s hitrostjo 211 km/h, prehiteval je vozila v koloni po desni strani, smeri vožnje ni nakazal s smernikom in z vozilom ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi kršitev so vozniku izrekli globo.

Tudi v Posavju več voznikov pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so med kontrolo prometa na Drnovem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligrama alkohola, so zaradi kršitve izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk. Enaka kazen je doletela voznika, ki so ga ustavili v Orešju na Bizeljskem in je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Na Bizeljskem so kontrolirali tudi voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligrama alkohola. Izdali so mu plačilni nalog v višini 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk. Vsem so začasno odvzeli vozniška dovoljenja. Vozniku neregistriranega kmetijskega traktorja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,40 miligrama alkohola, so traktor zasegli, mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom v Brestanici

1. avgusta med 16. in 23. uro je v Brestanici nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Policijska statistika včerajšnjega dne

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 281 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli avtomobil kršitelju, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih ter v Novem mestu dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu