Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pobegla povzročitelja nesreč v Krškem in v Sevnici

Objavljeno: Ponedeljek, 02.08.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
razbit avto pixabay.com

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so bili v noči na 1. 8. obveščeni, da naj bi v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 18-letnega voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk.

O prometni nesreči s pobegom so bili 1. 8. zvečer obveščeni tudi sevniški policisti. Voznik osebnega avtomobila naj bi na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti pobeglo voznico izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 25-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

V nesreči poškodovana kolesarka

Policisti PP Sevnica so bili 31. 7. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Boštanju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 36-letni voznik ob prehitevanju trčil v 60-letno kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kolesar pod vplivom alkohola

31. 7. okoli 13.30 smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom na območju naselja Slinovce. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni moški kolesaril v skupini kolesarjev, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila z 1,5 promili alkohola

1. 8. popoldne je na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak zaradi nepravilnega premika trčil v tovorno vozilo srbskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da je 39-letni povzročitelj iz Bolgarije pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Poskus vloma na Kremenu

V kraju Kremen na območju PP Krško je 30. 7. zvečer nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil in v objekt ni vstopil.

Prijeli tatu

Krški policisti so bili 31. 7. obveščeni o tatvini kolesa z železniške postaje v Brestanici. Na podlagi zbranih obvestil so 31-letnega tatu izsledili, mu zasegli kolo in ga vrnili oškodovancu. Zoper 31-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Pridržali razgrajača

Policisti PP Krško so v noči na 31. 7. posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru pred gostinskim lokalom v Krškem, kjer naj bi kršitelj žalil varnostnika in ga napadel. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so 31. 7. nekaj po 22. uri na območju Čateža ob Savi ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Albanije v vozilu prevaža 17 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 36-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip in Mokric (PP Brežice) izsledili in prijeli 11 državljanov Pakistana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Iraka in državljana Indije, na območju kraja Oštrc (PP Krško) pa 16 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte