Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pod Gorjanci prijeli več državljanov Bangladeša

Objavljeno: Torek, 01.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
begunci, arhiv PO

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

Krški policisti so v ponedeljek dopoldne v bližini Podbočja prijeli državljana Bangladeša, brežiški policisti pa v bližini naselja Črešnjice pri Cerkljah štiri državljane Bangladeša. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V Sevnici voznik zbil kolesarja

V Sevnici je nekaj po deseti uri dopoldne 56-letni voznik osebnega avtomobila zadel 71-letnega kolesarja, ki je padel in se pri tem lažje poškodoval. Policisti so oba preizkusili z alkotestom, ki ni pokazal prisotnosti alkohola. Po prvih ugotovitvah je voznik osebnega avtomobila spregledal kolesarja in mu odvzel prednost.

45-letniku zasegli vozilo

Policisti PU Novo mesto so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi hujših kršitev pravil cestnega prometa so zasegli štiri vozila, med drugim tudi osebni avtomobil 45-letnemu vozniku brez vozniškega izpita iz okolice Brežic, ki je obenem vozil močno opit – alkotest je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V Vrhovem trčil v hišo

Celjski policisti so bili v jutranjih urah obveščeni o prometni nesreči v Vrhovem. Voznik osebnega vozila, tuj državljan, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča, je trčil v hišo. V trčenju se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izrekli globo.

V Ponikvah 20-letnik razbijal in grozil

V brežiških Ponikvah so policisti dopoldne opravili ogled poškodovanih h vrat stanovanjske hiše. Tja je zjutraj prišel 20-letnik in s sekiro razbil steklo vhodnih vrat, pred tem pa še grozil stanovalki hiše, da jo bo ubil.

Pregnali tatove goriva

Zvečer so se krški policisti odzvali na klic o tatvini goriva iz delovnega stroja na delovišču na Libni. Ugotovili so, da so neznanci okoli pol devete ure poskusili iz delovnega stroja iztočiti gorivo, že napeljali cev, a so jih zmotili pri njihovem početju in so s kraja pobegnili, preden so gorivo uspeli iztočiti.

Vir: PU Novo mesto in PU Celje
« Nazaj na seznam