Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Objavljeno: Četrtek, 30.06.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija kontrola (3)

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Brestanici nekaj po 13. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 66-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Okoli 16.30 so na območju Senovega zasegli avtomobil 59-letnemu vozniku. Kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Koritno) izsledili in prijeli državljana Iraka, državljana Bangladeša in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Močan veter podprl drevo na objekt in občana

vetrolom

Fotografija je simbolična.

Ob 18.11 se je v naselju Jelovec, občina Sevnica, zaradi vetra podrlo drevo na gospodarski objekt in obačna. Gasilci PGD Boštanj so zavarovali kraj, razžagali drevo, rešili poškodovano osebo izpod drevesa, poškodovancu nudili prvo pomoč in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UC Brežice.

Nevarna najdba na Brodu

Ob 17.06 so v naselju Brod v Podbočju, občina Krško, naleteli na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjsko-Ljubljanske regije so ročno granato angleške izdelave iz 2. svetovne vojne odstranili in na kraju varno uničili. Obveščene so bile pristojne službe.

OBVESTILA
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 30. junija 2022, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije;
  • na področju nadzorništva Brežice z okolico na območju transformatorske postaje Ponikve, predvidoma med 9:00 in 12:00 uro;
  • na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Leskovec Polc, predvidoma med 11:30 in 15:00 uro; na področju nadzorništva Krško okolica na območju transformatorske postaje Veliki trn, nizkonapetostno omrežje – Veliki trn, predvidoma med 8:00 in 12:00 uro;
  • na področju nadzorništva Sevnica pa na območju transformatorskih postaj: Sevnica žaga - nizkonapetostno omrežje Spodnje Šmarje, predvidoma med 9:00 in 14:00 uro. 
Komunala d. o. o. Sevnica, obvešča o občasnih, kratkotrajnih in dolgotrajnih, delnih in popolnih zaporah prometa, tipa Z-1, Z-2 in E-5, na odseku lokalne ceste, št. 372471 Spodnje Vodale-Zgornje Vodale-Jeperjek, v skupni dolžini pribl. 500 m, med 30. 6. in 15. 9. 2022, zaradi izvedbe "Sanacije lokalne ceste Zgornje Vodale-Jeperjek, na odseku med h. št. Marendol 25 in križiščem Jeperjek".

Komunala d.o.o. Brežice, obvešča o popolni zapori ceste LC 024331 Jereslavec Slogonskomed stacionažo km 0.215 in km 0.525. Zapora se potrebuje v terminu od 30. 6. 2022 do 30. 7. 2022 , 24 ur dnevno in sicer zaradi modernizacije cestišča na omenjenem odseku.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice

 
 
« Nazaj na seznam
»