Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pod vplivom alkohola na Blanci povzročil nesrečo

Objavljeno: Ponedeljek, 18.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreca-trk vozil-simbolicna
Policisti PP Sevnica so bili 16. 1. nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči pri Blanci. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 21-letnega voznika.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da ima povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Po avtocesti z 1,8 promili alkohola

Med kontrolo prometa pri Drnovem so policisti PPP Novo mesto 17. 1. zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti ustavili voznika osebnega avtomobil in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih in kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 15. 1. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ob pregledu tovornega dela vozila odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 16. 1. so prav tako v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili še tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 18. 1. v Prilipah izsledili in prijeli tri državljane Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

V Žadovinku pregreta peč, v Presladolu kuhinjski požar

112 (2)
V nedeljo dopoldne, ob 10.34, se je v stanovanjskem objektu v Žadovinku pregrevala centralna peč na drva. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so odstranili žareče dele iz peči, pregledali peč, kotlovnico in dimnik.

Malce kasneje, ob 11.04, je v Presladolu zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Požar je pričel gasiti lastnik, gasilci PGE Krško in PGD Rožno pa so ga dokončno pogasili, odklopili elektriko ter prezračili in pregledali prostore.

Odpirali vrata, pomagali onemogli osebi

V nedeljo pozno popoldne so na Cesti na Dobravo v Sevnici gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta, ob 19.00 pa so na Maistrovi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice nudili pomoč onemogli osebi, ki je padla v stanovanju.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Bistrica ob Sotli med 9. in 12. uro na območju TP Bizeljsko izvod Drenovec.
 
CGP d.d. obvešča, da bo danes izvedena popolna zapora na lokalni cesti LC 024051 Cerklje-Dolenja Pirošica (most čez Krko). Zapora bo izvedena med 18.1.2021 in 30.6.2021 zaradi sanacije mostu. Obvoz bo urejen po DC R2-419/1206 Križaj-Čatež ob Savi ter po LC 024061 Krška vas-Velike Malence, LC 024062 Velike Malence-Boršt, LC 024063 Boršt-Gorenja Pirošica, LC 024064 Gorenja Pirošica-Dolenja Pirošica in obratno.
 
GVO d.o.o. obvešča da bodo v terminu od 18.1.2021 do 22.3.2021 (45 dni v terminu) izvedene popolne zapore na cestah JP 526011 Piršenbreg-Globoko, JP 526151 Globoko lovski dom in JP 526101 Globoko (Urek) vas. Izvajalec del potrebuje zaporo zaradi rekonstrukcije TK kabelske kanalizacije na območju naselja Globoko.

Kostak Krško obvešča, da bo danes izvedena popolna zapora na Ulici Anke Salmičeve. Zapora bo trajala predvidoma do aprila 2021. Obvoz bo urejen.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam