Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pod vplivom alkohola trčil v drog javne razsvetljave

Objavljeno: Ponedeljek, 23.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
prometna nesreca-drevo-simbolna

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Sevnica so bili 20. 11. nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči v Tržišču. Po prvih ugotovitvah je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomilci v Hrastju

V Hrastju pri Cerkljah je v noči na 20. 11. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil televizijski sprejemnik.

V turškem tovornjaku trije Afganistanci

Na mejni prehod Obrežje je 20. 11. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontroli in pri pregledu tovornega vozila odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 20. 11. in 23. 11. intervenirali v 106 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 453 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 34-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam