Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podrta drevesa ovirala promet in oskrbo z elektriko

Objavljeno: Petek, 04.01.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Sinočnji močan veter je tudi v Posavju povzročil nekaj nevšečnosti. Nekaj po 20. uri je na cesto Veliko Mraševo–Cerklje ob Krki padlo drevo in oviralo promet. Posredovali so dežurni delavci CGP Krško, ki so drevo odstranili. Enako se je zgodilo na cesti Zgornja Pohanca–Pečice, na katero sta padli dve drevesi. Posredovali so dežurni delavci KOP Brežice, ki so drevesi odstranili.

Zaradi podrtega drevesa na daljnovod je bila v četrtek zvečer prekinjena oskrba z električno energijo v naseljih Ponikve, Mala Dolina, Velika Dolina, Koritno, Mokrice, Rajec, Perišče in Slovenska vas. Brez elektrike je bilo 536 gospodinjstev. Okvaro so ob 22.16 odpravili delavci podjetja Elektro Celje.
 
Dimniški požar na Ledini
 
Sinoči so v naselju Ledina, občina Sevnica, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Sevnica so požar pogasili in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika. Obveščene so bile pristojne službe.

Za zaprtimi vrati našli mrtvo osebo

Popoldne so na Prežihovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, ki so odprli vrata stanovanja v stanovanjskem objektu, za katerimi se je nahajala mrtva oseba. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Brežice.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so okoli med opravljanjem mejne kontrole tovornih vozil na vstopu v Slovenijo v dveh tovornih vozilih bolgarskih registrskih oznak našli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Afganistana in so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.
 
« Nazaj na seznam
»