Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pogrešani se je sam vrnil domov

Objavljeno: Sobota, 17.08.2019    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Kot so v petek pozno popoldne sporočili s PU Novo mesto, se je 23-letni Aljaž Zajc s Stojanskega Vrha, ki je bil uradno pogrešan od četrtka, sam vrnil domov.

Poškodovan kolesar
 
Včeraj ob 17.28 se je na cesti med Malim Podlogom in Gržečo vasjo, občina Krško, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Reševalci NMP Krško so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.

Voznico obšla slabost po tem, ko se je prevrnila
 
Prometna nesreca, Podgorje ob Sevnicni (2)
Danes ob 0.25 se je v neposredni bližini naselja Podgorje ob Sevnični, občina Sevnica, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na cesti. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom postavili vozilo na kolesa ter nudili pomoč policiji in avtovleki. Voznico je obšla slabost po dogodku, nakar so jo domači odpeljali na urgenco ZD Sevnica (foto: PGD Sevnica).
 
Izpad elektrike
 
Včeraj ob 19.06 sta bila zaradi okvare transformatorja v izpadu daljnovoda Podsreda in Brestanica. V naseljih Ženje, Arto, Apnenik, Veliki Trn in Črešnice nad Pijavškim je bila motena oskrba z električno energijo. Dežurni delavci Elektra Celje so okvaro odpravili ob 23.24.
 
Gasilci nad sršene
 
Včeraj ob 20.16 so na Topliški cesti v Čatežu ob Savi, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje s tehničnim posegom z drevesa odstranili sršenje gnezdo.
 
V Sevnici bodo brez elektrike
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 17. 8., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica, na območju transformatorske postaje TP Sevnica Mizarska med 14.10 in 17. uro.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam