Časopis za pokrajino Posavje
20.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poleti več tatvin poljščin, policija poziva k obveščanju o sumljivih osebah in vozilih

Objavljeno: Torek, 11.08.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSCN1738
Policisti v poletnih mesecih običajno prejmejo več obvestil občanov o tatvinah vrtnin in poljščin. "Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov ne glede na to, da gre v večini primerov za manjšo premoženjsko škodo," so sporočili.

Kot dodajajo, si v okviru kadrovskih zmožnosti s povečano prisotnostjo policistov in drugimi oblikami policijskega dela prizadevajo preprečevati tovrstna dejanja na tistih območjih, kjer so zaznane gostitve tatvin. "Poleg naših policistov občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije. Policistka in policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so se minuli konec tedna pridružili našim policistom in 7. 8. so izvajali naloge na območju Velikega Mraševega in Podbočja (PP Krško) in 8. 8. v okolici Novega mesta."
Resized_IMG_7990001(1).


Občane pozivajo, da jih obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki izvršujejo ali bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. "Prepričani smo, da smo v sodelovanju z občani lahko še bolj učinkoviti pri preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj," zaključujejo na novomeški policijski upravi.

P. P.
« Nazaj na seznam