Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policija opozarja: od doma se odpravite le, če je res nujno

Objavljeno: Petek, 06.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
policija-mejni nadzor

Foto: PU Novo mesto

Da bi se tokratni konec tedna v čim večji meri izognili dolgim kolonam in slabi volji številnih potnikov na meji, so v policiji pripravili naslednje opozorilo.

Zaradi resnosti epidemioloških razmer tako v Slovenji kot tudi sosednjih državah so vsa nenujna potovanja še vedno odsvetovana. Vse, ki morda za prihajajoči konec tedna načrtujete odhod v druge občine ali v tujino, policisti zato opozarjajo: od doma se odpravite le, če je res nujno in imate za to tudi upravičen razlog! Meje med občinami in državno mejo boste lahko namreč neovirano (tj. brez globe in brez napotitve v karanteno ob povratku) prešli le, če boste izpolnjevali katero od izjem, ki so določene z odlokoma o omejitvi gibanja in o prehajanju meja. V ta namen boste morali policistom ali zdravstvenim inšpektorjem predložiti tudi ustrezna dokazila in lastnoročno izpolnjeno izjavo o upravičenosti do gibanja izven občine prebivališča. Celotno sporočilo je objavljeno na spletni strani policije.

18-letniku zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Zalokah ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat stilo. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev določil zakona o motornih vozilih in zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog v višini 2000 evrov. O vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatovi na Mrtvicah

Z dvorišča stanovanjske hiše na Mrtvicah na območju PP Krško je v noči na 5. 11. nezanec odtujil starejše neregistrirano kolo z motorjem znamke Tomos, kotno brusilko in ročno orodje.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so nekaj pred 18. uro v Brežicah ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kosova in državljan Pakistana v avtomobilu Ford transit connect prevažata 11 državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Nezakoniti prestopniki meje

Policisti PP Brežice so v noči na 6. 11. med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Policisti PU Celje so v Kunšperku v bistriški občini izsledili 11 državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili Slovenijo, v Vidovici v občini Podčetrtek pa še 19 državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so prav tako ilegalno prestopili državno mejo. Trije mladoletni ilegalni prebežniki so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih namestili v azilni dom, ostalih 27 bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

V Križe peljali vodo

V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Dečno selo porabnikom v naselju Križe pripeljali 10 m3 pitne vode.
 
Elektro dela na Stolovniku in Vodalah

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje TP STOLOVNIK izvod PROTI BRESTANICI med 9:00 in 12:00 uro ter na območju transformatorske postaje TP VODALE izvod VODALE med 8:10 in 14:10 uro.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte