Časopis za pokrajino Posavje
25.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policija opozarja: Previdno na šolskih poteh

Objavljeno: Torek, 23.02.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_8016

Ob ponovnem odprtju šol na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine za varnost otrok skrbijo tudi policisti.

Včeraj so se tudi na našem območju po daljšem obdobju v šolske klopi vrnili učenci. Policisti staršem svetujejo, da skupaj z otroki prehodijo šolske poti in obnovijo cestno prometna pravila, saj so v tem času gotovo že kaj pozabili.

Med vožnjo z avtomobilom naj otroke dosledno pripenjajo v otroške sedeže in poskrbijo, da ti varno vstopajo in izstopajo iz vozila. Vse voznike opozarjamo na dodatno previdnost in skrb za varnost otrok. Hitrost vožnje naj prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram na cesti in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Pozorni naj bodo na pešce in kolesarje, ki so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, še posebej naj bodo previdni na šolskih poteh, vozijo na primerni varnostni razdalji in pešcem odstopijo prednost. Ob ponovnem odprtju šol na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine za varnost otrok skrbijo tudi policisti.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli 17.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Cerkljah ob Krki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Vir: PU Novo mesto
 
« Nazaj na seznam