Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policist v prostem času zadržal tri migrante

Objavljeno: Petek, 13.09.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija marica
Danes zjutraj je policist v Globokem v prostem času opazil tri sumljive osebe, jih zadržal in o tem obvestil kolege. Brežiški policisti so v postopek prevzeli tri (domnevno) državljane Bangladeša in jih pridržali. Tuje državljane, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so pridržali. Policijski postopki še niso zaključeni.

Sevniški gasilci posredovali v potniški lokomotivi ...

V četrtek zgodaj popoldne so posredovali gasilci PGD Sevnica pri Železniški postaji v Sevnici, kjer je zagorela električna napeljava na motorju električne potniške lokomotive. Gasilci so zavarovali območje, pogasili požar, opravili pregled s termovizijsko kamero in prezračili lokomotivo. Obveščene so bile pristojne službe.

... kasneje pa še nad sršene

Pod večer pa so gasilci PGD Sevnica posredovali v naselju Brezovo v občini Sevnica, kjer so s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo na gospodarskem poslopju.
 
Trk med Mostecem in Dobovo
 
Zvečer sta na cesti Mostec–Dobova v občini Brežice trčili vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in odprli vrata vozila. Poškodovanih ni bilo.
 
Spet gasili v Kerinovem Grmu
 
Ob 21.36 je v naselju Kerinov Grm gorel odpadni material. Gasilci PGE Krško so požar pogasili.

Brežiški gasilci na pomoč onemogli osebi

Zjutraj so posredovali gasilci PGD Brežice na Prešernovi cesti v Brežicah, kjer so s pomočjo avtolestve vstopili skozi balkonska vrata v stanovanje in nudili pomoč onemogli osebi. Reševalci NMP Brežice so onemoglo osebo odpeljali v UC Brežice.

Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog - na območju transformatorske postaje Vodale izvod Vodale med 8. in 11. uro in na področju nadzorništva Krško mesto - na območju transformatorske postaje Brezje Gorjanci  med 7.30 in 11. uro.
« Nazaj na seznam