Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti med hino preiskavo odkrili prirejene prostore in zasegli konopljo

Objavljeno: Sreda, 27.07.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_9036

Gojitelj je vikend namenil za pridelavo prepovedanih drog

Brežiški policisti so na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in na območju občine Brežice opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo počitniške hiše so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Našli in zasegli so več rastlin konoplje v višini do 1,8 metra, 20 kg posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje. Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

IMG_8685

Zasegli so tako konopljo na rasti kot tudi že posušene delce

Pri zasegu predmetov so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote GPU. Brežiški policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov. Zoper 37-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drugo vozilo

Brežiški policisti so bili 26. 7. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Selah pri Dobovi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil drugega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,31 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prek 20 Bangladešcev skritih med koruzo; 42 tujcev prestregli po ilegalnem prehodu meje

IMG_8867

Tujci so se v tovornem vozilu skrili za koruzo

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je bil namenjen v Italijo in je prevažal koruzo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili 21 državljanov Bangladeša, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova) so policisti po nezakonitem prehodu državne meje izsledili in prijeli tudi 19 državljanov Burundija, 12 državljanov Somalije, osem državljanov Kube, državljana Bangladeša, državljana Sirije in državljana Alžirije.

Vir in foto: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»