Časopis za pokrajino Posavje
6.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti na Obrežju zasegli ukradena BMW in Audi

Objavljeno: Sreda, 16.11.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
BMW 340i

Zasežena BMW ...

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom BMW 340i nemških registrskih oznak pripeljala voznica, državljanka Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da jim je voznica predložila ponarejeno najemno pogodbo za vozilo.

Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da so nemški varnostni organi za avtomobil letnik 2021 razpisali iskanje. Policisti so avtomobil zasegli, voznici odvzeli prostost in jo s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in prikrivanja privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Audi Q3

... in Audi (foto: PMP Obrežje)

Prav tako na izstop iz Slovenije je z osebnim avtomobilom Audi Q3 letnik 2022 španskih registrskih oznak pripeljal državljan Bolgarije. Policisti so ugotovili, da je v schengenskem informacijskem sistemu za vozilo razpisano iskanje. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. 

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Nova vas, Dobova) izsledili in prijeli 32 državljanov Rusije, 14 državljanov Indije, sedem državljanov Iraka, štiri državljane Irana, štiri državljane Maroka, dva državljana Palestine in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

15.12.2021 | Redakcija

Ko te na vhodu pozdravi sonce

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom