Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti o smrtni nesreči na Artu: 22-letnik je obležal negiben; Krško z okolico je zajelo močno neurje

Objavljeno: Nedelja, 01.05.2022    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
nesreča v gozdu
Regijski center za obveščanje iz Brežic je v soboto nekaj po deveti uri zjutraj obvestil policiste o nesreči pri sečnji dreves na Artu. Po prvih ugotovitvah ogleda je lastnik gozda podiral drevesa, pri tem si je pomagal s traktorjem z vitlo in dvema pomagačema. Pri žaganju bukve se je eden od njiju umikal v smeri padanja drevesa, ki ga je zadelo s krošnjo. 22-letnik je negibno obležal in mu tudi posredovanje zdravstvenega osebja ni moglo več pomagati.

Pri padcu strehe si je zlomil roko

V soboto zjutraj so policiste in reševalce klicali v Krško vas. Tam je 54-letnemu delavcu pri sestopu z lestve na streho, kjer so montirali sončno elektrarno, spodrsnilo. Pri padcu z višine približno štirih metrov si je zlomil roko. Zaščitne opreme ni uporabljal.

Vlom v Šutni

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v prazno hišo v Šutni. Iz hiše so odpeljali samohodno kosilnico. Lastnikom so skupaj naredili za več kot tisoč evrov škode.

Osem ilegalcev na Ponikvah

V nedeljo zjutraj, nekaj pred šesto uro, so brežiški policisti v Ponikvah prijeli osem tujcev, ki so v državo prišli na nezakonit način. Domnevno naj bi šlo za državljane Ugande, Gvineje, Burundija in Konga. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Prometna nesreča v Sevnici

Sevniški policisti so v soboto popoldne obravnavali prometno nesrečo med osebnim avtomobilom in motoristom. Po prvih ugotovitvah ogleda je v križišču 22-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 52-letnemu motoristu. Po trku sta motorist in njegova sopotnica padla ter se lažja poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, voznici osebnega avtomobila pa so napisali plačilni nalog.

Hrvat vijugal po cesti

Brežiški policisti so nekaj pred enajsto uro v Bukošku zaradi nezanesljive vožnje odredili preizkus alkoholiziranosti za 49-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. Po ugotovljenem rezultatu 0,97 mg/l alkohola v izdihanem zraku so ga pridržali.

Gasilci so reševali kravo 

Ob 9.05 je v naselju Dobrava ob Krki, občina Krško, krava obtičala v okoli trideset metrov dolgem hlevskem gnojnem jašku. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so z jaška odstranili betonske rešetke, s pomočjo avto dvigala kravo skozi okno privzdignili in s pomočjo vrvne tehnike in traktorja rešili. 

Zaletel se je v počitniški objekt
 
Ob 12.24 se je v naselju Podulce, občina Krško, občan z osebnim vozilom zaletel v počitniški objekt. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo na cestišče in odstranili na varen kraj. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo ustrezno oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. 

Tudi Posavje je zajelo močno neurje

Ob 15.39 je del mesta Krško z okolico zajelo neurje z močnim dežjem. Črpanje vode iz objektov, predvsem kleti, je bilo potrebno na desetih lokacijah. V treh primerih je voda zalila cestišče, sprožila pa sta se tudi dva plazova, ki delno ovirata promet. Aktiviranih je bilo več društev: PGE Krško, PGD Krško, PGD Leskovec, PGD Senovo, PGD Velika vas, PGD Videm ob Savi. Posredovali so tudi delavci Cestnega podjetja in Kostaka Krško. V nekaterih delih občine poročajo tudi o toči med dežjem. 

V naselju Križe je zemeljski plaz zasul lokalno cesto. Dežurni delavci Komunale Brežice so postavili popolno zaporo ceste. Z odstranjevanjem plazu bodo nadaljevali v torek.

Ob 21.36 se je na cesto v Dolenjem Leskovcu, občina Krško, podrlo drevo in sprožil zemeljski plaz. Dežurni delavci Kostak Krško so s pomočjo mehanizacije odstranili ovire s cestišča. Zaradi plazu je popolna zapora na lokalni cesti Anže–Bučerca.

Ob 4.23 se je na cesto v naselju Jelovec, občina Sevnica, podrlo drevo, ki je oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevo odstranili.
 
Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte