Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti posredovali v Kerinovem Grmu; prijava streljanja v Gazicah

Objavljeno: Ponedeljek, 17.06.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policijski avto (4)
Krški policisti so v soboto zvečer posredovali v Kerinovem Grmu zaradi kršitve javnega reda in miru, žalitev in groženj, pri čemer naj bi bila ena oseba lažje poškodovana. 26-letnemu kršitelju (policisti so ga popoldne že obravnavali kot domnevnega povzročitelja prometne nesreče pod vplivom alkohola) bodo napisali plačilni nalog. Če se bo izkazalo, da je bil v dogodku kdo poškodovan, pa ga bodo kazensko ovadili.

V nedeljo, nekaj pred polnočjo, so se brežiški policisti odzvali na prijavo streljanja v Gazicah. Na poti na kraj so v Cerkljah ob Krki ustavili sumljivo vozilo. Med postopkom je iz vozila brez dovoljenja policista izstopil 23-letni sopotnik, vidno opit, in pričel žaliti policiste. Napisali so mu dva plačilna naloga zaradi kršitve pravil cestnega prometa in nedostojnega vedenja do policista. Med postopkom naj bi policistom tudi grozil. Okoliščine kršitve in postopka še preverjajo, prav tako prijavo streljanja.

47-letniku zasegli avto 

Sevniški policisti so v nedeljo zjutraj na Logu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je skozi naselje vozil prehitro (71 km/h). V postopku so ugotovili, da je vozniku vozniško dovoljenje v mesecu marcu poteklo zaradi zdravstvenih razlogov. Avtomobil so mu zasegli in uvedli postopek o prekršku.

Povzročil nesrečo in pobegnil

V soboto popoldne je pri Dolenji Pirošici voznik neregistriranega cliota trčil v vozilo 55-letnika, ki je pravilno pripeljal po svoji strani ceste. Povzročitelj in njegov sopotnik sta skočila iz avta in zbežala pred prihodom policistov, avto pa pustila na kraju. Brežiški policisti so se povezali s krškimi in kmalu zatem v okolici Krškega izsledili domnevnega 26-letnega voznika rdečega cliota in njegovega 31-letnega sopotnika. Pri domnevnemu 26-letnemu povzročitelju je alkotest pokazal rezultat 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zanj so uvedli postopek o prekršku, kjer mu očitajo sedem različnih kršitev cestno prometnih pravil.

Mejne zadeve in tujci

V soboto so na območju policijske uprave Novo mesto prijeli 147 oseb, ki so nezakonito prestopile notranjo mejo EU, v nedeljo pa 92. Večino so prijeli na območju Posavja. V soboto so jih osem prijeli na območju policijske postaje Črnomelj, v Marindolu. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»