Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti v Krškem kršitelju zaplenili vozilo

Objavljeno: Sreda, 29.03.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
meritev hitrosti (1)

Simbolična slika, arhiv PO

V torek nekaj po 15. uri so policisti PP Krško v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ponovno prijeli sprovajalce ilegalcev

Na območju Obrežja so policisti kontrolirali voznika osebnega avtomobila srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Pri Čatežu ob Savi so ustavili voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Bosne in Hercegovine prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljana Srbije in državljana Bosne in Hercegovine bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so jima osebna avtomobila. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Prestregli še več kot 60 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče) izsledili in prijeli 38 državljanov Kube, sedem državljanov Maroka, sedem državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Indije, dva državljana Nepala, državljana Tunizije in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»