Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policisti že prišli do voznice, ki je zbila mladoletnico v Krški vasi

Objavljeno: Petek, 14.09.2018    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
V četrtek zjutraj okoli 5:25 je v Krški vasi voznica osebnega avtomobila zbila 16-letnico, ki je na osvetljenem prehodu za pešce prečkala vozišče. Po prvih ugotovitvah se je voznica ustavila na avtobusnem postajališču, pristopila nazaj do padle 16-letnice in ji pomagala do avtobusnega postajališča. Med pogovorom je 16-letnica potožila, da ji je slabo in bo poklicala mamo, nakar je voznica odpeljala s kraja. Voznica naj bi bila stara okoli 40 let, močnejšega glasu, kostanjevih las, postriženih na »paž«, vozila pa je osebni avtomobil (limuzina) črne barve, poškodovano ima desno stransko ogledalo. 16-letnico so oskrbeli v brežiški bolnišnici in ugotovili, da je lažje poškodovana.

Policija je pozvala voznico, da se zaradi razjasnitev okoliščin nesreče oglasi na Policijski postaji Brežice. Dobre pol ure po objavi v medijih in socialnih omrežjih so policisti s pomočjo občanov že prišli do nje.

Grozil s pištolo, in to ne prvič

Brežiške in krške policiste je operativno komunikacijski center včeraj zvečer napotil v gostinski lokal v Brežicah, kjer naj bi 28-letnik grozil s pištolo. Osumljenca so prijeli in mu zasegli pištolo, ki jo je takoj po dejanju skril, a so jo našli. Kot kaže, gre za plašilno pištolo, a se bodo o podrobnostih še izrekli strokovnjaki za orožje. Povabili so ga na policijsko postajo, po končanem postopku pa ga bodo kazensko ovadili zaradi izrečenih groženj. Policisti so ga zaradi podobnih dejanj in prekrškov zoper javni red in mir v zadnjih letih že nekajkrat obravnavali.
« Nazaj na seznam
»