Časopis za pokrajino Posavje
2.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Policistka PP Krško preprečila samomor

Objavljeno: Petek, 22.01.2021    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policija marica

Fotografija je simbolična.

Policistka PP Krško je 15. 1. dopoldne opravljala naloge na območju Vidma in zbirala obvestila od občanke. Opazila je, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala je zmedena, nenadoma pa je odšla po brežini Save in skočila v vodo. Policistka je takoj stekla za njo, zabredla v mrzlo vodo, žensko zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel tok. Uspela jo je zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo. S telesno silo jo je obvladala in zadržala do prihoda policistov. Na kraj so poklicali še reševalce, ki so jo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ustanovo v Ljubljani.

Na Policijski upravi Novo mesto smo ponosni na sodelavko, ki je prepoznala stisko občanke in ji s svojim ravnanjem in pravočasnim ukrepanjem rešila življenje. Požrtvovalno je opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje.

Posredovali zaradi pretepa

V četrtek nekaj pred 12. uro so bili policisti PP Krško obveščeni o pretepu na Tovarniški ulici v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal pred drug avtomobil in voznico prisilil, da je ustavila. Med voznico, voznikom in potnikom v vozilih, ki se med seboj poznajo, je zaradi dalj časa trajajočega spora prišlo do pretepa. 45-letni udeleženec pretepa se je lažje poškodoval, poškodovan je tudi osebni avtomobil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. Dvema kršiteljema z območja Črnomlja bodo zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Črne gore odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Večerni električni mrk na Senovem in okolici

daljnovod (3)

Fotografija je simbolična.

Sinoči ob 20.43 je bilo na Senovem in nekaterih okoliških naseljih v občini Krško zaradi okvare na kablovodu Senovo brez oskrbe z električno energijo 1392 odjemalcev. Delavci Elektra Celje so ob 21.24 napako odpravili.

Gasilci na pomoč z agregatom
 
Ob 20.49 so na Cesti Kozjanskega odreda na Senovem, občina Krško, gasilci PGE Krško z elektro agregatom oskrbovali stanovanjski objekt z električno energijo ter s tem omogočili občanki delovanje medicinskih pripomočkov do odprave napake na električnem omrežju.

Vir: PU Novo mesto in ReCO Brežice
« Nazaj na seznam