Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poljski voznik irskega tovornjaka za volanom »zadet«

Objavljeno: Sreda, 23.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V torek, 22. 9., so okoli 10.30 policisti PP Sevnica pri Artu ustavili voznika tovornega vozila irskih registrskih oznak. Ob preverjanju psihofizičnega stanja so na podlagi hitrega testa ugotovili, da 22-letni voznik iz Poljske vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odredili so mu strokovni pregled in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. 22-letnega voznika so zaradi kršitev privedli v takojšnji postopek pred pristojno sodišče.
 

Voznici, ki ni upoštevala prepovedi vožnje, zasegli vozilo

V torek so okoli 12. ure brežiški policisti v Brežicah ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila. Ugotovili so, da gre za voznico, ki ji je bila zaradi kršitev cestno prometnih predpisov uro pred ustavitvijo prepovedana nadaljnja vožnja. Avtomobil Opel astra so ji zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pri Velikem Mraševem prijeli tujce

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velikega Mraševega izsledili in prijeli tri državljane Bangladeša in državljana Pakistana, na območju Vahte pa državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OBVESTILA

Enomesečna zapora ceste Nova vas-Slovenska vas

zapora ceste-znak (1)
Občina Brežice obvešča udeležence v prometu, da bo v času od 23. 9. do 23. 10. zaradi rekonstrukcije ceste popolna zapora lokalne ceste Nova vas–Slovenska vas. Obvoz bo urejen po državni cesti Obrežje–Slovenska vas in lokalni cesti Mokrice–Nova vas.


Dopoldan brez elektrike v Dolenjih Dulah

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 23. 9., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Dolenje Dule, in sicer med 8. in 10. uro.

Gasilci odstranili osirja na cerkljanski šoli

22. 9. so gasilci PGD Obrežje ob 17.30 z objekta Osnovne šole Cerklje ob Krki odstranili osji gnezdi in s tem nadležne žuželke, ki so vznemirjale tamkajšnje učence in zaposlene.

Vir: ReCO Brežice
« Nazaj na seznam