Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponesrečenega traktorista odpeljali s helikopterjem

Objavljeno: Nedelja, 02.06.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112
V nedeljo dopoldne se je v naselju Orešje nad Sevnico občan prevrnil s traktorjem. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, preprečili iztek motornih tekočin, posuli iztekle motorne tekočine, postavili traktor na kolesa in umaknili s cestišča, zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli na kraju, posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HeNMP Maribor pa je nato poškodovanega občana prepeljala v UKC Maribor.
 
Z avtom zletel po strmem pobočju
 

V nedeljo pozno zvečer je v bližini naselja Oštrc, občina Kostanjevica na Krki, občan z osebnim vozilom zletel po strmem pobočju. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, stabiliziralo vozilo in ga z žerjavom postavili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Gasilci izčrpali vodo
 

V nedeljo navsezgodaj so gasilci PGE Krško posredovali na cesti 4. julija v Krškem, kjer je zaradi okvare na vodovodni inštalaciji iztekala voda v enem od stanovanj v večstanovanjskem objektu. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, zaprli ventil, in iz stanovanja in kletnih prostorov odstranili okoli šesto litrov vode.
 
Olje zasmodilo objekt na Senovem


V nedeljo zvečer se je na Bohorski cesti na Senovem v večstanovanjskem objektu na štedilniku prismodilo olje. Gasilci PGE Krško in PGD Senovo so zavarovali kraj dogodka ter prostore prezračili in pregledali s termovizijsko kamero. Stanovalci so do prihoda gasilcev že odstranili prismojeno olje.
 
Lažni alarm glede nevarnih plinov
 

V soboto popoldne je varnostnik prijavil sum uhajanja nevarnih plinov na javnem objektu v Brestanici. Po pregledu PGE Krško ugotovljeno, da intervencija ni potrebna.

Plaz zasul cesto v Podgorici

V soboto zvečer okoli 20. ure je lokalno cesto v naselju Podgorica v občini Sevnica zasul plaz kamnine. Dežurni delavci Komunale Sevnica so postavili popolno zaporo ceste. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Kolesarska nesreča v Črneči vasi
 
V soboto nekaj pred poldnem se je v naselju Črneča vas, občina Kostanjevica na Krki, pri padcu s kolesom poškodoval občan. Reševalci NMP Krško so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte