Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponesrečenega traktorista so odpeljali s helikopterjem; nasilnež pretepel ženo

Objavljeno: Torek, 17.05.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Helikopter, reševanje ZD Krško03

Fotografija je simbolična.

V ponedeljek okoli 11. ure se je v Osredku pri Trški gori, občina Krško, občan ponesrečil pri delu s traktorjem. Gasilci PGE Krško so po strmem pobočju prenesli poškodovanega do reševalnega vozila in opravili ogled traktorja. Reševalci NMP Krško so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Krško. Ob 11.33 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor prepeljala poškodovanega iz Krškega v UKC Ljubljana.

V Orešju nad Sevnico trčila osebno in motorno vozilo

Ob 11.45 sta v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, trčila osebno in motorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Do prihoda policije so usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica, ki so oba udeležena voznika na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Celje.

O obeh nesrečah poročajo tudi s PU Novo mesto.

Odvzel prednost motoristu

Nekaj pred 12. uro se je na območju Orešja nad Sevnico zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila. Policisti PP Sevnica so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost 64-letnemu motoristu, ki je pripeljal iz smeri Planine. Huje poškodovanega motorista in lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in ju odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Nesreča pri delu s traktorjem

Policisti PP Krško so bili okoli 11. ure obveščeni o nesreči pri delu s traktorjem na območju Osredka pri Trški Gori. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 71-letni moški v vinogradu opravljal dela s traktorjem. Pri vožnji po brežini je traktor pričel drseti, moški pa je skočil iz vozila in se ob padcu huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Nasilnež pretepel ženo

Krški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega, kjer naj bi nasilnež pretepel ženo in jo poškodoval. Poškodovano žensko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini, saj naj bi po prvih ugotovitvah že dalj časa izvajal nasilje nad ženo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črneče vasi (PP Krško) izsledili in prijeli pet državljanov Gambije in državljana Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nekaj pred 20. uro so v Kunšperku izsledili 19 državljanov Turčije in Indije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

​Tehnična pomoč
 
Ob 8.23 so v Naselju heroja Maroka v Sevnici, gasilci PGD Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata v skladiščnem prostoru.

Okvara vodovoda na Senovem
 
Ob 20.56 je na Senovem prišlo do okvare na vodovodnem sistemu Senovo-Brestanica, zaradi česar je bila prekinjena oskrba s pitno vodo. Okvaro so odpravili delavci podjetja Kostak Krško. 
 
Obvestila 
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na območju transformatorskih postaj Brezovica Gorjanci, nizkonapetostno omrežje – Brezovica + Javna razsvetljava med 8. in 14. uro, Nuklearno naselje med 8. in 10.30 uro, Krško – Resa med 11. in 13.30 uro, Zaloke AC med 8. in 10. uro, Drnovo – cestninska postaja med 11. in 13. uro,
  • na območju transformatorske postaje Dobova, nizkonapetostno omrežje – Vučajnk naselje Humek med 9. in 11. uro,
  • na območju transformatorskih postaj Konjsko vas, nizkonapetostno omrežje – Lisec in Log Vrhovo, nizkonapetostno omrežje – Vrhovška gora med 8. in 14. uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto in Celje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte