Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponoči rop bankomata v Krškem

Objavljeno: Petek, 04.05.2018    Rubrika: KRONIKA Redakcija
DSC_4986

Roparji so za seboj pustili pravo razdejanje.

Danes ponoči, 4. 5., je približno ob 1.40 stanovalce večstanovanjskih objektov ob Cesti 4. julija in Cankarjeve ulice na Vidmu zbudil močan pok. Po njihovem pričanju se je voznik z vozilom, šlo naj bi za znamko Volkswagen Touran, z vso močjo z bočne strani zaletel v steklene vhodne površine nakupovalnega centra Spar na Vidmu.

Tarča je bil rop tamkajšnjega bankomata Addiko Bank, zaenkrat pa ni znano, saj je na prizorišču na delu še vedno kriminalistična policija, v kolikšni meri so zlikovci uresničili svoj načrt. Roparji naj bi bili trije, voznik, ki je čakal v vozilu, in dva storilca, ki sta nosila škatle ali kasete, predvidevamo, da iz bankomata. Na prizorišče se naj bi hitro pripeljal varnostnik, ki je počakal policijo, ki se je pripeljala na prizorišče 15 do 20 minut po poku, ki je bil slišati, kakor pravijo posamezni stanovalci, kot detonacija, zaradi česar predvidevamo, da so storilci uporabili tudi eksplozivno telo. Dele konstrukcije na objektu je razmetalo več 10 metrov naokoli, zlikovci pa so se odpeljali v smeri Brežic. Nedvomno pa so, kar je razvidno tudi iz nekaj fotografij, ki nam jih je uspelo posneti, povzročili veliko razdejanje in materialno škodo že na samem objektu. V kolikor bomo razpolagali z še več neuradnimi informacijami (te nam lahko spročite tudi na številko 041 913 562 ali 07 49 05 782), bomo te v nadaljevanju še dopolnjevali, uradne informacije o nočnem ropu pa pričakujemo s strani Policijske uprave Novo mesto.

Nekaj po 9.30 je večina policistov in kriminalistov že zapustila prizorišče ropa, še vedno pa jih je nekaj ostalo, da bi onemogočili vstop v trgovinski center, ki je za stranke zaprt. Več kot očitno pa je, da je bil nočni rop v gosto poseljeni soseski skrbno načrtovan in da je terjal več tednov, če ne že mesecev priprav, spremljanje plačilnega prometa in polnjenje bankomata, obhode varnostne službe idr. Poleg tega se v okolici objekta po 22. uri ugasne večina javne razsvetljave, tudi visok Sparov reklamni napis ob vhodu na parkirišče k prodajalni s strani krškega hotela, ki sicer dodobra osvetljuje okolico, smo še izvedeli od bližnjih stanovalcev.

Po umiku policistov je nekaj pred 12. uro prizorišče ropa s trakom ogradila Varnostna služba Sintal, za trakom pa poteka čiščenje posledic razdejanja nočnega ropa.

B. M.

V uradnem sporočilu, ki smo ga prejeli nekaj pred 12. uro na uredništvo, na PU Novo mesto navajajo:

Na Cesti 4. julija v Krškem so nekaj pred 2. uro ponoči neznanci poškodovali bankomat, nameščen na zunanji steni prodajalne. Po prvih ugotovitvah kriminalistov z ogleda kraja kaznivega dejanja, naj bi storilci na do sedaj še neugotovljen način povzročili eksplozijo na bankomatu in se po eksploziji z vozilom zaleteli v vrata prodajalne. Osumljenci so odtujili denar in pobegnili z osebnim avtomobilom. Nadaljuje se intenzivna kriminalistična preiskava in druge aktivnosti za izsleditev osumljencev.
 
« Nazaj na seznam