Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponoči v skrinjo po mesnine

Objavljeno: Sreda, 27.11.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ocenjevanje kostanjevica - sprejem (8)

Simbolična slika, arhiv PO

V noči na 24. 11. je občan iz Gržeče vasi policiste obvestil, da so trije neznanci vlomili v njegov objekt, iz zamrzovalne skrinje ukradli suhomesnate izdelke in pobegnili proti gozdu. OKC je o tatvini obvestil policiste na terenu, ki so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Ustavili so več vozil, med katerimi je bilo tudi kombinirano vozilo, v katerem je bila večja količina suhomesnatih izdelkov, za katero voznik in še štirje potniki niso znali pojasniti izvora.

Ukradeno meso so policisti zasegli in ga vrnili oškodovancu. Storilcem so zasegli tudi vlomilsko orodje. Zoper pet osumljencev, starih med 16 in 42 let, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Takoj obvestite policijo!

Policisti PP Krško so pred nedavnim obravnavali nekaj primerov, ko so občani storilce zalotili ali jih opazili pri izvrševanju kaznivega dejanja, pa o tem niso takoj obvestili policistov, ampak so informacijo o vlomu najprej posredovali svojcem, prijateljem, obvestilo o vlomu objavili na družbenem omrežju in šele potem poklicali policiste. Policisti občane pozivamo, da v primeru vloma, poskusa vloma, tatvine ali če opazijo sumljive osebe, ki bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega dejanja, o tem nemudoma obvestijo policijo na številko 113. Policisti se bomo odzvali in takoj pričeli izvajati vse potrebne aktivnosti za izsleditev storilcev. "Reakcijski čas bo tako krajši, s tem pa tudi večja verjetnost, da storilce izsledimo, jim zasežemo ukradene predmete in zoper njih ukrepamo," so zapisali na PU Novo mesto.

Vlomi in tatvine

V noči na 25. 11. je v Krškem nekdo vlomil v gostinski lokal ter odtujil denar in ključe.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so  po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Elektrodela na raškem območju in na leskovški Gmajni

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 27. 11., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:
  • TP Zaloke AC, Zaloke Rimš, Mikote, Straža Rimš, Rimš, Rimš drevesnica in Rimš mobitel med 6.00 in 6.30 ter med 15.45 in 16.15,
  • TP Straža med 14.30 in 15.00 in
  • TP Leskovec Gmajna-izvod Pernar med 14.30 in 15.00.
« Nazaj na seznam