Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponoči vetrolom; čez dan več požarov

Objavljeno: Torek, 07.07.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
vetrolom

Fotografija je simbolična.

Zaradi močnega vetra se je v občini Brežice v večernem in nočnem času na cesto podrlo več dreves, in sicer na relacijah Bizeljsko-Bistrica ob Sotli, Velike Malence-Gorenja Pirošica, Globoko-Župelevec in Zgornja Pohanca-Križe. Posledice vetroloma odpravljajo dežurne cestne službe.

Poškodovanega občana s helikopterjem odpeljali v Maribor
 

V ponedeljek dopoldne nekaj pred 9. uro se je v naselju Šentjur na Polju, občina Sevnica, pri padcu poškodoval občan. Posredovali so reševalci NMP Sevnica, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli. Helikopter SV je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poškodovano osebo iz Sevnice prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri prenosu obolele osebe do helikopterja.

Zagorelo tovorno vozilo v Taninu

V ponedeljek zjutraj nekaj po 6. uri je v tovarni Tanin na Hermanovi ulici v Sevnici zagorelo tovorno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo, odklopili akumulator in preprečili iztek motornih tekočin. Vozilo je uničeno.

Na požarišču je tlelo ostrešje
 
Nekaj pred 7. uro zjutraj se je v naselju Velika vas na požarišču prejšnjega dne začelo kaditi v sosednjem stanovanjskem objektu, kjer so posredovali gasilci PGE Krško in PGD Velika vas in pogasili tleče ostrešje.

Gorelo tudi v Armeškem

Dopoldne je v kraju Armeško zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in pogasili goreče vozilo. Nekaj ur kasneje so gasilci PGE Krško s tehnično intervencijo odprli vrata na uničenem vozilu.

(Spet) zagorelo strnišče pri Kerinovem Grmu
 
Nekaj po 15. uri je v bližini  naselja Kerinov Grm zagorelo strnišče na njivi. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Drnovo, ki so požar pogasili ter pregledali požarišče.

Gasilci odprli vrata
 
Zvečer so v Naselju Heroja Maroka v Sevnici gasilci PGD Sevnica nudili pomoč pri odpiranju vhodnih vrat.

Vir: ReCO Brežice


 

 
 

 
 

 
 
« Nazaj na seznam