Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ponovno pijani jahač, tokrat v Sevnici

Objavljeno: Ponedeljek, 28.01.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Včeraj zvečer je občan sevniške policiste obvestil, da je v Sevnici sredi ceste konj, jahač pa naj bi zaradi opitosti padel s konja in obležal na cesti. Policisti so se takoj odzvali in izsledili moškega, ki je ob konju pešačil po državni cesti. 26-letni moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti je odklonil preizkus.

Policisti so poskrbeli za varnost ostalih udeležencev v prometu in moškega s konjem pospremili z državne ceste. Izdali mu bodo plačilni nalog zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti, zaradi jezdenja po državni cesti in neuporabe svetlobnih teles.

Jahače konj opozarjamo na odgovorno ravnanje in upoštevanje cestno prometnih predpisov:

- jezdenje na državnih cestah ni dovoljeno, jahači za jezdenje smejo uporabljati poti za jahače in nekategorizirane ceste, občinske pa le, če to ni v nasprotju s prometno ureditvijo na njih,
- jahač, ki jaha po vozišču, mora jahati ob desnem robu vozišča v smeri ježe,
- jahač mora biti telesno sposoben za ježo in mora obvladati žival, na kateri jezdi in med ježo na glavi nositi zaščitno čelado,
- jahač mora poskrbeti, da je žival ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti v cestnem prometu označena s svetilko ali z odsevnimi trakovi na spodnjih delih nog.

Izvajal nasilje nad starši

Zaradi nasilja v družini so 27. 1. posredovali brežiški policisti. Na pomoč so jih poklicali iz okolice Brežic, kjer naj bi moški izvajal nasilje nad starši. Ob prihodu policistov se 36-letni nasilnež ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je razbijal inventar po hiši, izvajal fizično nasilje nad očetom in materi preprečeval, da bi poklicala na pomoč. Nasilnežu bodo policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja staršem. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Pijan trčil v službeno vozilo policije

Na mejnem prehodu Obrežje je 25. 1. okoli 18.30 voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške med vzvratno vožnjo tržil v parkirano službeno vozilo policije. Policisti so kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 36-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izrekli globo in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli ukradeno tovorno vozilo

IMG_3994

Foto: PMP Obrežje

27. 1. je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, pripeljal voznik tovornega vozila švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil Mercedes benz 313 CDI ukraden v Švici. Vozilo so zasegli, 45-letnemu vozniku iz Kosova pa odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedlli k preiskovalnemu sodniku.


Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so 25. 1. med kontrolo tovornih vozil na vstopu v Slovenijo v dveh tovornih vozilih turških registrskih oznak našli skritih osem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 26. 1. so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak našli štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Črnomaljski in krški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja in Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sedem državljanov Alžirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, so po zaključenem policijskem postopku odpeljali v azilni dom, dva državljana Sudana, po enega državljana Egipta, Eritreje in Sirije pa so predali hrvaškim varnostnim organom.
« Nazaj na seznam
»