Časopis za pokrajino Posavje
14.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Popolna zapora na Elektrarniški ulici v Brestanici

Objavljeno: Petek, 19.05.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zapora (2)
Mestna občina Krško obvešča o popolni zapori prometa, brez obvoza, na Elektrarniški ulici v Brestanici,  danes in jutri, 19. in 20.5.2023, zaradi razkladanja opreme.

V Sevnici so prijeli tatu

Sevniške policiste so nekaj po 17. uri poklicali na pomoč iz prodajalne v Sevnici, kjer naj bi moški odtujil več artiklov in pobegnil z osebnim avtomobilom. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa 35-letnega osumljenca izsledili in ustavili. Ukradene predmete so mu zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper 35-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.


Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti so na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Slovenijo. Tri tujce je voznik prevažal v prtljažniku.

Prav tako na Obrežju so okoli 19.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel, nemških registrskih oznak. Dva državljana Afganistana, ki imata dovoljenje za bivanje v Nemčiji, sta v vozilu prevažala dva državljana Irana, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo.

Na Drnovem so v noči na 19. 5. ustavili kombi, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je prevažal osem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Ukrajine, dvema državljanoma Afganistana in državljanu Srbije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila, v katerih so prevažali tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Ribnica, Drnovo) izsledili in prijeli 18 državljanov Rusije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Bangladeša, državljana Indije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Elektro dela
 

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • na področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica): na območju TP Hudo Brezje,  nizkonapetostno omrežje – Mlakar, predvidoma med 9.30 in 14.00 uro
  • na področju Krško mesto (nadzorništvo Krško mesto): na območju TP Križišče, nizkonapetostno omrežje – Lovski dom, predvidoma med 8.00 in 13.00 uro in na območju TP Leskovec gmajna 2, nizkonapetostno omrežje – Zajčki,  predvidoma med 8:00 in 13:00 uro,
  • na področju Brežice z okolico (nadzorništvo Brežice): na območju TP Bukošek, Bukošek Laze, Bukošek Gaberbnica in Cundrovec, predvidoma med 7.45 in 10.30 uro  ter TP Železne jame, Sela Dobova, Sela in Bukošek križišče, predvidoma med 11:00 in 14:00 uro.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam

Več iz rubrike KRONIKA